De abstracte beelden zijn gemaakt van verschillende steensoorten. Vaak weet ik aan het begin nog niet precies wat het worden zal. Dit hangt af van de ruwe vorm en de hardheid van de steen.

uit 2007 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Zwierig

2016

Zwierig is gemaakt van opaal serpentijn

Ellips

2015

Ellips is gemaakt uit een transparante albast knol en geplaatst op een houten sokkel.

de Schaal

2014

De Schaal is gemaakt van opaal serpentijn.  De vorm is mede bepaald door de steen. Bij het uithollen is de ruwe bovenkant bewaard gebleven. Op de zijkanten zijn de kleuren van de steen mooi te zien.

de V

2014

de V  is gemaakt van zwarte serpentijn. door in het midden steen weg te halen is er een V  ontstaan. Het contrast tussen de gepolijst en de ruwe steen versterkt de vorm. V  is geplaatst op een granieten sokkel.

Vlinder

2013

Vlinder is gemaakt van bruine albast en geplaatst op een houten sokkel.

Excelsior

2012

Excelsior is gemaakt van een transparante albastknol. Van binnenuit is er ruimte gemaakt met aan de buitenkant een deel dat spiraalvormig omhoog gewerkt is. Excelsior is geplaatst op een stalen sokkel.

Kronkels

2012

Abstract beeld dat door uitholling ontstaan is van een witte albastknol

Oester

2012

Oester is gemaakt van oranje albast

Draaierig

2010

Draaierig is gemaakt van witte albast. Hier is uitgeprobeerd hoever witte albast uitgehold kan worden zodat er een mooie lichtval ontstaat. Het beeld ligt los op een houten sokkel omdat hij in meerdere posities mooi is.

Lyra

2010

Lyra is gemaakt van regenboogalbast, de ruwe zijkanten zijn behouden, daarbinnen is de steen bewerkt. De vorm doet denken aan een lier of muzieksleutel.

Open

2009

Open is gemaakt van lemon opaal serpentijn, door alleen van binnenuit te werken is de buitenkant ruw en de binnenkant rond, glanzend en kleurig.

Zeilen

2008

Zeilen is gemaakt van blauwe albast en geplaatst op een stenen sokkel.

Geborgen

2007

Geborgen is gemaakt van serpentijn. Mooi zijn de verschillende kleuren in dit beeld.

Vaart

2007

Vaart is gemaakt van braziliaans speksteen en geplaatst op een stenen sokkel. Door een gedeelte ruw te laten is het contrast opvallend tussen het diepzwarte gepolijste deel en de grijze steen.

Zien

2007

Zien is gemaakt van bruine albast en geplaatst op een spiegel zodat de ruwe onderkant zichtbaar is.